PTGoes, het verlengstuk voor professionele hulpdiensten

Lezing Risico’s voor de Technische Hulpverlening

Lezing Risico's voor de Technische Hulpverlening bij Verkeersongevallen 4.0


De voertuigindustrie ontwikkelt zich aan de lopende band. Transportmiddelen worden veiliger, comfortabeler, slimmer en zuiniger. Comfort, bedieningsgemak en veiligheid voor de bestuurder, passagier, lading en andere weggebruikers zijn belangrijker dan ooit. Om over het terugdringen van milieuschade en alternatieve brandstoffen maar te zwijgen. Bussen op groen gas, vrachtwagens op biodiesel en er rijden zelfs al meer en meer elektrische auto's rond.
Bovendien zorgt de locatie van een ongeval mogelijk ook voor bepaalde risico's, voor betrokken personen, voertuigen, objecten en de omgeving.

Doelstellingen
Tijdens deze lezing worden de laatste noviteiten en veranderingen in de voertuigindustrie behandeld en de betekenis daarvan voor de technische hulpverlener. Zo kan een geavanceerd veiligheidssysteem dat in een vervoermiddel is ingebouwd, bij een ongeval soms een gevaar vormen, voor de bestuurder en voor de technische hulpverlener! Het gebruik van het zogenaamde Crash Recovery System (MDT) wordt behandeld en natuurlijk ontbreken de alternatieve brandstoffen niet. Kortom, tijdens deze lezing komen de risico's en gevaren van de verschillende noviteiten aan bod en hoe je daar wel of juist niet mee om moet gaan. Aan de hand van een aantrekkelijke presentatie (PowerPoint) worden specifieke voorbeelden uit de praktijk getoond.

Inhoud
Deze lezing laat de technisch hulpverlener kennis maken met de do's en don'ts van bepaalde veiligheidssystemen en alternatieve brandstoffen:

  • Passieve veiligheidssystemen.
  • Actieve veiligheidssystemen.
  • Basis van (nieuwe) kooiconstructies.
  • Airbags en gordelspanners.
  • Hoe om te gaan met de verschillende veiligheidssystemen.
  • Omgaan met alternatieve brandstoffen, de basisbegrippen.

Reserveren en kosten
De lezing wordt gegeven met behulp van PowerPoint, aan de hand van casussen uit de praktijk en in interactie met de aanwezigen. Ze duurt circa 2½ à 3 uur en is bedoeld voor medewerkers van technische hulpdiensten die meer willen weten over de risico's van veiligheidssystemen en alternatieve brandstoffen in voertuigen. Tijdens de lezing is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
De prijs van deze interactieve lezing is afhankelijk van groepsgrootte en duur en daarom op aanvraag.

Over de lezingen. Over de trainingen. Over referenties. Offerte aanvragen.

Testiminials PTGoes