PTGoes, het verlengstuk voor professionele hulpdiensten

Lichte Transportvoertuigen

Cursus Lichte Transportvoertuigen ARTTM 2.0 Advanced Rescue Technology -Technische Hulpverlening bij Verkeersongevallen

Technische hulpverlening is continue in ontwikkeling. Dat moet ook wel, denk alleen maar aan de voortdurende veranderingen in de voertuigtechniek: nieuwe materialen, nieuwe elektronica, nieuwe constructies, nieuwe veiligheidssystemen, nieuwe aandrijftechnieken. Al die vernieuwing in onze voertuigen vraagt telkens weer om nieuwe manieren van technische hulpverlening bij ongevallen. Die moet immers snel, veilig en adequaat blijven!

Voor technische hulpverleners is het daarom van groot belang dat ze de gevaren van de techniek herkennen en mogelijke risico's weten uit te sluiten. Technisch bijblijven is dan ook cruciaal.

Maar, waar slachtoffers vroeger vooral zwaar uitwendig letsel hadden, is dat tegenwoordig veel eerder inwendig en onzichtbaar. Ook dat stelt nieuwe eisen aan de inzet van technische hulpverleners, en aan de samenwerking met medische hulpdiensten bovendien.

Inhoud van deze training:
Tijdens deze training worden op een interactieve manier de nieuwste voertuigtechnieken behandeld en de gevolgen daarvan voor de technische en medische hulpverlening. Cursisten leren de nieuwste inzichten en de vereiste technieken juist uitvoeren. Daarmee sluiten kennis en vaardigheden (weer) adequaat aan op de eisen van de actuele praktijk. Tevens is de taakverdeling binnen het eigen team en de samenwerking met de medische hulpteams een belangrijk onderdeel van deze training.

Aan het eind van deze cursus kent de deelnemer:

  • De belangrijkste veranderingen in de voertuigindustrie.
  • De nieuwe inzichten in veiligheidsvoorzieningen en het gebruik ervan.
  • De ARTTM 5-stappen-methode en is in staat die correct uit te voeren (benadering in teamverband).
  • De instructies van de meest gebruikte bevrijdingstechnieken en hoe die toe te passen.
  • De nieuwste medische inzichten.


Resultaat:

Deze training is een goede aanvulling voor die technische hulpverleners die alweer enige tijd terug hun basisopleiding bij politie, defensie, marine, luchtmacht, ambulance of brandweer kregen. Wanneer de hele organisatie de cursus volgt, spreekt bovendien iedereen weer dezelfde taal, nieuweling én routinier.
Elke cursist krijgt na afloop een geldig deelnamecertificaat en het handige en snelle naslagwerk ART TM|Rescue Gadget (zakboekje).

Deelname:

  • Deze training biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers per instructeur.
  • De training bestaat uit 3 dagen cq. modules van elk 2 dagdelen.
  • De training wordt verzorgd door op hun vakgebied deskundige instructeurs.
  • De training kan naar wens bij u op locatie worden gegeven of in een speciaal trainingscentrum bij u in de buurt.
  • De deelnameprijs is afhankelijk van de locatie (in company of trainingscentrum), aantal cursisten, aantal trainingsmomenten, wel of geen catering etc. en daarom op aanvraag. De geoffreerde prijs is wel altijd inclusief lesmateriaal, BTW en deelnamecertificaat. Informeer naar de aantrekkelijke kortingen bij deelname van meerdere manschappen.

Overige trainingen. Over de lezingen. Offerte aanvragen. Referenties.

 

Testiminials PTGoes